pühapäev, 17. märts 2019

Esmaspäev, 11.märts

Kell heliseb On pool neli hommikul. Poole tunni pärast tuleb Kalle ja võtab mu peale. Kohver on pakitud, teen kiire kohvi ja juba teatab telefonihelin, et Kalle on kodust teele asunud. Veerand tunni pärast liituvad meiega Magnus ja Sven. Läks lahti. Esimne peatus: Tallinn.

Tee on OK. Kuni... peale Koset hakkab tulema tihedat lörtsi. Vaatan ilmateadet: Nantes +10. Lootus peagi kevadesse jõuda annab autole tiivad.

Lennujaama formaalsused jäävad kiirelt selja taha. Kohtume õpilastega, kes ootavad lendu Stockholmi, et sealt edasi Reikjavikki põrutada. Teame ka, et hommikune Tartu-Helsingi on enamsti täidetud Tartu KHK õpilaste ja õpetajatega. Ei tea, mida Rotterdami Erasmus ütleks, kui teaks, et tema nime sümbolina kasutades liigub sadu inimesi "suurtel kiirustel ja hulgakaupa" (Tsitaat: A.Rüütel) Kirjutaks võib-olla uue käitumis- ja kombeõpiku?

Meie ei lenda Rotterdami. Amsterdami küll. Schipholi lennujaam on hiiglaslik (vt pilti).

https://www.deimos-imaging.com
Kuna meil on aega laialt käes, otsustame seda kasutada kiirvisiidiks vanalinna. Magnus teab ja oskab, tunneb tänavaid ja salakäike ja viib meid paari tuntud kanali ja hoone juurde.





.


Atlas Viplalat ootamas


Näiteks kuninganna lossi juurde. Ja seal katusel on teadagi Atlas, kelle Viplala ellu ja siis tagasi kujuks tinistas. Meie tinistasime enadal kõhud täis ja sõitsime tagasi lennuväljale.

Air Balticu vahetas välja Air France, joviaalne kapten või tema abi rääkis pika jutu võõras (jah, ma tean, et prantsuse) keeles, pakuti muffinit ja kohvi ja juba oligi kõik lõppenud. Nantes, siin me oleme.



Sithkohani jääb 15 minutit




Ibis Nantes, tuba nr 2

Takso sõidab sihtkohta kiiresti. Võõras linn ajab pea segamini, muidugi. Aga kohale me jõuame, chek-in sujub ja peagi asuvad 4 musketäri (khm!) linna vallutama (pardon, avastama). Meil on giid ka: Kalle, kes siin juba käinud on ja mälus sobrades leiab kõik olulised kohad kiiresti või peaaegu kiiresti üles. Saame esimese õppetunni haute cuisine asjus, leiame üles teatri ja kuningliku platsi ja veel mõned vaatamisväärsused ning varane ärkamine teeb oma töö: hotell ja voodi kutsuvad.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar